yemek hane

22 Mayıs 2022 Pazar

SULUSU

›
  Maraş Usulü Patates Sulusu  4 patates 250 gram kuşbaşı et 1 yemek kaşığı biber salçası (silme) 1 iri boy soğan Tuz 1 fincan zeytin yağı 4/...

ÇOKRATMA

›
  Şokrak=kırım tatarcasında kaynak,pınar çokratmak = kaynatmak  Çokratma nedir, Çokratma ne demek Yerel Türkçe'deki anlamı: Balık yumurt...
21 Mayıs 2022 Cumartesi

BEZDİRME

›
BEZDİRME = 1. bk. bazlama. 2. Saç üzerinde pişirilen meyveli ekmek. 3. Yaraya, incinen, Çıkan ve kırılan yere yapıştırılan, tuzlu, ve zeytin...
19 Mayıs 2022 Perşembe

AŞ NEDİR

›
  Aş  ( Farsça :  آش ) çorbaya benzeyen ama daha yoğun bir yemektir. Genellikle sıcak servis edilir. İran, Türkiye ve Kafkasya'da farklı...

ŞİLE NEDİR

›
ŞİLE alttaki örneklerden de anlaşılacağı üzere ÇORBA ile PİLAV arası bir kıvamı belirtmek için kullanılıyor, Lapadan daha sulu bir kıvamı va...
18 Mayıs 2022 Çarşamba

YOĞURTLAMA / TATAR

›
 Yoğurtlama kızartılmış patates, biber, kabak, patlıcan vb.nin yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemek türüdür.[1] Bazı bölgelerde k...
14 Mart 2021 Pazar

KONFİT

›
  uzun süre yağ içerisinde, kızartmadan, belli bir ısı ile yiyecek pişirme tekniği. bu teknikte konfi edilecek malzeme üstünü örtecek kadar ...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

PTTS
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.