yemek hane
22 Mayıs 2022 Pazar
SULUSU
›
Maraş Usulü Patates Sulusu 4 patates 250 gram kuşbaşı et 1 yemek kaşığı biber salçası (silme) 1 iri boy soğan Tuz 1 fincan zeytin yağı 4/...
ÇOKRATMA
›
Şokrak=kırım tatarcasında kaynak,pınar çokratmak = kaynatmak Çokratma nedir, Çokratma ne demek Yerel Türkçe'deki anlamı: Balık yumurt...
21 Mayıs 2022 Cumartesi
BEZDİRME
›
BEZDİRME = 1. bk. bazlama. 2. Saç üzerinde pişirilen meyveli ekmek. 3. Yaraya, incinen, Çıkan ve kırılan yere yapıştırılan, tuzlu, ve zeytin...
19 Mayıs 2022 Perşembe
AŞ NEDİR
›
Aş ( Farsça : آش ) çorbaya benzeyen ama daha yoğun bir yemektir. Genellikle sıcak servis edilir. İran, Türkiye ve Kafkasya'da farklı...
ŞİLE NEDİR
›
ŞİLE alttaki örneklerden de anlaşılacağı üzere ÇORBA ile PİLAV arası bir kıvamı belirtmek için kullanılıyor, Lapadan daha sulu bir kıvamı va...
18 Mayıs 2022 Çarşamba
YOĞURTLAMA / TATAR
›
Yoğurtlama kızartılmış patates, biber, kabak, patlıcan vb.nin yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemek türüdür.[1] Bazı bölgelerde k...
14 Mart 2021 Pazar
KONFİT
›
uzun süre yağ içerisinde, kızartmadan, belli bir ısı ile yiyecek pişirme tekniği. bu teknikte konfi edilecek malzeme üstünü örtecek kadar ...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle