7 Temmuz 2015 Salı

TARAMA NEDİR TARAMALAR



TARAMA
MALZEMELER
100 gr.tarama için balık yumurtası
1 çay fincanı zeytinyağı ½ kahve fincanı limon suyu
Balık yumurtasının zarını çıkartın ve çukur bir kaba koyun. Ara vermeden ice sicim gibi akıtarak zeytinyağı tahta bir kaşıkla balık yumurtalarına yedirin. Karışım zeytinyağı ile koyulaşınca aynı şekilde limon suyu da ilave edin. Limon taramanın rengini açar. Limonun miktarı agız lezzetine göre ayarlanabilir. Üzerine değirmen kırığı karabiler serpilir. Hazırladığınız taramayı 1-2 saat kadar buzdolabında bekletikten sonra dilim limonla süsleyerek kayık bir tabakda servis yapın.

Tarama ( Balık Yumurtası)
Tarama yani bir başka deyişle balık yumurtası tarifi. Çoğu kişinin bilmediği Mezeler arasındadır. Farklı bir lezzeti kapsayan bir çok et yemeklerinin yanında, balık yemeklerinin yanında güzel bir mezedir.
Malzemeleri:
500 gram balık yumurtası
250 gram zeytinyağı, ( 30 cl. ( 1/2 bardak) )
1 tane limon
Yapılışı: Büyük ve derin bir kaba 250 gram tarama koyup üzerine azar azar yağ damlatarak bir tahta kaşıkla hep aynı yönde ve taramayı ezerek karıştırın. Böylece bir buçuk bardak zeytinyağını 20 dakika kadar bir süre içinde taramaya yedirin.
Tarama mayonez kıvamına gelip beyazlaştığı ve içindeki tanecikler belirginleştiği zaman olmuş demektir. Üzerine bir limonun suyunu yine aynı yönde karıştırarak ilave edin.Taramayı çoğaltmak isterseniz, ıslatılıp suyu iyice sıkılmış ekmek içi katabilirsiniz.
Değişik bir tat için dövülmüş bir diş sarımsakla yarım çay kaşığı karabiber veya ince rendelenmiş küçük bir soğanla bir çay kaşığı kırmızı biber de yukarıdaki gibi taramaya karıştırabilir.

TARAMA
Tarifin Malzemeleri
100 Gr Havyar100 Gr Havyar2 Dilim Bayat Ekmek2 Dilim Bayat Ekmek1/2 Adet Limon Suyu1/2 Adet Limon Suyu1 Kahve Fincanı Süt1 Kahve Fincanı Süt3/4 Çay Bardağı Zeytin Yağı3/4 Çay Bardağı Zeytin Yağı1 Tutam Tuz1 Tutam Tuz
Tarifin Hazırlanışı
Bir kabın içine ekmek içini ufalayıp sütü ekleyerek karıştıralımBir kabın içine ekmek içini ufalayıp sütü ekleyerek karıştıralım Balık yumurtalarını robot yardımıyla, küçük taneler kaybolup püre kıvamına gelene dek karıştıralım Balık yumurtalarını robot yardımıyla, küçük taneler kaybolup püre kıvamına gelene dek karıştıralım İçine sütle ıslatılmış ekmek içini, limon suyunu ve zeytinyağını azar azar karıştırarak ekleyelim, tuzunu ayarlayalım İçine sütle ıslatılmış ekmek içini, limon suyunu ve zeytinyağını azar azar karıştırarak ekleyelim, tuzunu ayarlayalım Taramayı servis tabağına alıp servis yapalım Taramayı servis tabağına alıp servis yapalım

Tavuk Tarama Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tavuk fileto (haşlanıp didiklenmiş),
2 adet patlıcan,
Yarım demet dereotu,
2 diş sarımsak,
1 su bardağı süzme yoğurt,
4 çorba kaşığı mayonez,
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
Tuz.
Üzeri İçin:

Kırmızı pul biber,
Nane.

PATLICAN TARAMA
Malzemeler :
3 Adet Patlıcan
3 Diş Sarmısak
Tuz
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytin Yağı
Nar Ekşisi
Hazırlanışı :
Patlıcanları tercihen mangal kömüründe yoksa ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını soyarak iyice ezin ve macun kıvamına getirin. İçine tuz ilave edip dövülmüş sarmısakla iyice karıştırın.
Bir kayık tabağa yayarak üzerine sızma zeytin yağı ve nar ekşisi ilave edin.

KABAK VE HAVUÇ TARAMASI
1 orta boy kabak
2 orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam dereotu
Tuz
Kabak ve havucu rendeleyip 1-2 dakika zeytinyağında soteleyin.
Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve sarımsağı dövüp karıştırın.
Soğuyan sebzelere tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Üzerini dereotu ile süsleyin.

HAVUÇ TARAMA
7-8 Adet orta boy havuç
3-4 Diş Sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Süzme Yoğurt (Dilediğiniz kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlarımızı güzelce soyup rondodan geçiriyoruz. İsterseniz rende ile iri veya ufak şekilde de rendeleyebilirsiniz. Ben rondodan geçirip minik minik doğramayı tercih ettim. Havuçlarımızı tenceremize koyup, sıvıyağı ve tuzu da ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Havuçlarımız sulanacağından suyunu iyice çekmesine dikkat ediyoruz tabi ki yakmadan. Diğer tarafta süzme yoğurdumuzu su ile çok yoğun veya çok sulu kıvam olmadan orta kıvamda eziyoruz. Sarımsaklarımızı da ezerek ekliyoruz. Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra süslü tabaklarımızdan bir tanesini alıp. Altına süzme yoğurdumuzu üstüne de havuçlarımızı koyuyoruz. Ortasına da maydanoz koyduktan sonra havuç taramamız soframız da yerini almaya hazır oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder