22 Kasım 2011 Salı

BASINÇLI TENCERE - DÜDÜKLÜ TENCERE

1.2. Basınçlı Tencerede Haşlama ve Kullanırken Dikkat Edilecek
Noktalar.

Basınçlı tencerede pişirme, yiyeceğin daha kısa sürede pişmesi istendiği zaman
kullanılan bir pişirme yöntemdir.

Basınçlı tencereleri kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar;

Ø

Tencerede pişecek etlerin suları iyi ayarlanmalıdır. Tenceredeki su seviyesi 2/3‘ten
fazla olmamalıdır. Bazı basınçlı tencerelerde kullanılacak su seviyesi işaretle
belirtilmiştir.
Pişirme süresinin başlangıç saati sinyalle birlikte başlayacak şekilde
belirlenmelidir.
Sinyal verilince ısı düşürülmelidir.
Pişme süresi tamamanınca ısı kesilmelidir.
Ateşten alındıktan sonra basıncın düşmesi beklenmeli ya da buhar yavaş yavaş
boşaltılarak basınç düşürülmelidir.
Basınç düşürülmeden kapak kesinlikle açılmamalıdır.
Basınçlı tencereler her kullanımdan sonra çok iyi temizlenmeli, kurulanmalı
Lastikli kısımların temizliğine dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder