20 Haziran 2015 Cumartesi

ÇIĞIRTMA NEDİR - 4 (BALIK - TAVUK KIZARTMASI ANLAMINDA)



Sardalya Çığırtması
Yorgunsunuz, eve geldiniz. Karnınız aç. Balıkçıdan ayıklanmış hazır balığınızı da aldınız. Levrek fileto, sardalya, sudak, çinekop, mezgit vs. misali. Kızartma ya da ızgara ile uğraşmayın, çığırtma yapın. Hemen beş dakikada yemeğiniz hazır olsun. Prensip çok kolay. Balıkları yağlanmış tavaya dizin ve tavayı harlı ateş üzerine oturtun. Birkaç dakika tavayı sallayarak balıkları pişirin. Hem çabuk, hem kolay, hem sağlıklı, hem lezzetli.
Malzemeleri:
30 adet ayıklanmış sardalya
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı:
1. Sardalyaları tuzlayın biberleyin.
2. Geniş yüzeyli bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Sardalyaları dizin. Tavaya kapak örtün ve harlı ateşe oturtun, korkmayın balıklar yanmaz.
3. Tavayı sapından tutup 2-3 dakika ocak üstünde sallayın. Sardalyalar suyunu kaybetmeden pişeceklerdir. Hemen üzerlerine limon suyu ile kıyılmış maydanozları gezdirin. Soğutmadan servis yapın.
Not: Aynı yöntemle hamsi, çinekop, sudak, levrek, mezgit, vs. gibi balıkları da pişirebilirsiniz.

TAVUK ÇIĞIRTMASI
Hazırlanması: 
# Tavuk, küçük parçalara ayrılır. Tavaya tereyağı konur, tavuk parçalarının bir yüzü kızartılır.
# Bu arada soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, zeytinyağında normalden biraz fazla kavrulur.
# Tavuğun diğer yüzü çevrilir. Kapak kapatılır, 25 dakika kadar pişirilir.
# Sonra kavrulan soğan tavuğun üzerine yayılır, tuz ve karabiber eklenir.
# Yumurtalar çırpılır, biraz tuz ve karabiber eklenir, çırpılır, yemeğin üzerine gezdirilir.
# Yumurta donana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder