7 Temmuz 2015 Salı

ALAZLAMA

Alazlamak: Bir şeyin yüzünü alevden geçirmek; aleve tutmak. 
Tavuk temizlenir, alazlanır, yıkanır. 
Yukarıdaki cümlede alazlama aleve gösterme manasında kullanılıyor, tavuğun tüyleri alazlanarak yok ediliyor.

Patates Alazlama Tarifi'nin Malzemeleri
4-5 tane orta boy patates
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
Tereyağı ve sıvı yağı
1 yemek kaşığı domates salça
Kekik, nane, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, tuz
Patates Alazlama Tarifi'nin Yapılışı
Tüm malzemeleri istediğiniz büyüklükte ve şekilde doğrayıp tencereye alalım. Yağını, salçasını ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patatesler kendi suyunu çektiğinde hala pişmemiş ise az miktarda su ekleyebilirsiniz. Bu tarifi ister kahvaltı da ister köfte veya tavuğun yanına da yapabilirsiniz. Yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder