MEGEPİN KONU HAKKINDAKİ YAZILARI
MAYALI HAMUR TATLILARINDA
LOKMALAR, BABA TATLILARI ŞAMBABA VS
1.1.5. şuruplandırmada Dikkat Edilecek Noktalar
şurup ısısı
PiŞmiŞ ürünün tatlandırılacağı Şurubun ısısı eğer ürün
sıcaksa soğuk olmalıdır. Bu
nedenle ürün kızartılmadan veya fırında piŞirilmeden önce Şurup
hazırlanmıŞ ve soğutulmuŞ
olmalıdır. Eğer ürün ikinci kez koyu kıvamlı bal Şurubuyla
tatlandırılacaksa bu Şurubun ısısı
ılık olabilir.
şurubun kıvamı
Mayalı hamur tatlılarında kullanılacak Şuruplar baklava Şurupları
gibi koyu kıvamda
hazırlanmıŞ olmalıdır. Genel olarak koyu kıvamlı Şurup
ölçüsü ve iŞlem basamakları Şu
Şekildedir;
Gereçler (10 kiŞilik hazırlanan ürün için):
750 ml (3 su bardağı) su
¼ limon suyu
iŞlem basamakları
şeker, soğuk su ve limon suyuyla ateŞe konur.
şeker eriyinceye kadar karıŞtırılır.
şeker eridikten sonra 3 dakika kısık ateŞte piŞirilir.
AteŞten alıp soğumaya bırakılır.
şuruplandırma süresi
Fırında piŞirilen mayalı tatlı hamurları; üzerine Şurup
döküldükten sonra kalıbın ya
da tepsinin dibinde biriken Şurup kaŞıkla tekrar üzerine
gezdirilerek Şurubu tamamen
çekmesi sağlanır.
Derin yağda kızartılan mayalı tatlı hamurları; kızartılmıŞ
ürün yağı süzdürüldükten
sonra sıcak olarak önceden soğutulmuŞ Şuruba atılır 3-5
dakika kadar bekletildikten sonra
alınır
PİŞİRİLEREK YAPILAN HAMUR TATLILARINDA
TULUMBA, HANIM GÖBEĞİ, DİLBER DUDAĞI, VEZİR PARMAĞI
2.3. şurubu Kullanma
2.3.1. şurubun Kıvamı PiŞirilerek yapılan hamur tatlılarının Şurupları kıvamlı Şuruptur. Mayalı hamur tatlılarına göre daha kıvamlı hazırlanırlar. Kullanılan su miktarı Şeker miktarının yarısı kadardır. 6 kiŞilik bir tatlı için hazırlanacak Şurup miktarı ve iŞlem basamakları aŞağıda verilmiŞtir: GereçlerØ 4 su bardağı Şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaŞığı limon suyu iŞlem basamakları şeker, su ve limon birlikte ateŞe koyulur. Kaynamaya baŞladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılarak ateŞten alınır.
2.3.2. şurup Isısı PiŞirilerek hazırlanan hamur tatlılarında kullanılmak üzere hazırlanan Şurup önceden soğutularak hazırlanmalıdır. KızarmıŞ olan ürün yağı süzdürülerek bekletmeden soğuk Şuruba atılmalıdır.
2.3.3. şurup Miktarı PiŞirilerek hazırlanan hamurların Şurupta bekletilme süresi için 5 dakika yeterlidir. Kullanılacak malzemelere göre Şurup miktarları yukarıda verilmiŞtir.
2.3.1. şurubun Kıvamı PiŞirilerek yapılan hamur tatlılarının Şurupları kıvamlı Şuruptur. Mayalı hamur tatlılarına göre daha kıvamlı hazırlanırlar. Kullanılan su miktarı Şeker miktarının yarısı kadardır. 6 kiŞilik bir tatlı için hazırlanacak Şurup miktarı ve iŞlem basamakları aŞağıda verilmiŞtir: GereçlerØ 4 su bardağı Şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaŞığı limon suyu iŞlem basamakları şeker, su ve limon birlikte ateŞe koyulur. Kaynamaya baŞladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılarak ateŞten alınır.
2.3.2. şurup Isısı PiŞirilerek hazırlanan hamur tatlılarında kullanılmak üzere hazırlanan Şurup önceden soğutularak hazırlanmalıdır. KızarmıŞ olan ürün yağı süzdürülerek bekletmeden soğuk Şuruba atılmalıdır.
2.3.3. şurup Miktarı PiŞirilerek hazırlanan hamurların Şurupta bekletilme süresi için 5 dakika yeterlidir. Kullanılacak malzemelere göre Şurup miktarları yukarıda verilmiŞtir.
ÇIRPILARAK HAZIRLANAN HAMUR TATLILARINDA
REVANİ, YOĞURT TATLILARI
3.3. ġurup Kullanma Çırpılarak hazırlanan hamur tatlılarının
Ģurupları kıvamlı Ģuruptur.Ø Kıvam olarak
piĢirilerek yapılan hamur tatlılarının Ģuruplarından daha kıvamsızØ
olup, mayalı hamur tatlılarının Ģuruplarına göre de daha kıvamlıdır. Ancak her
iki Ģekliyle de kullanılabilirler. PiĢirilen hamur fırından çıktıktan sonra Ģurup
ılık olarak ilave edilmelidir.Ø 20-30 dakika
hamurun Ģurubu çekmesi için yeterlidirØ
KADAYIFLARDA
TEL KADAYIF, YASSI KADAYIF
4.5. ġuruplandırmada Dikkat Edilecek Noktalar ġurup kadayıf piĢmeden önce hazırlanarak
soğutulmalıdır.Ø
Kadayıf sıcak iken Ģurup soğuk halde
kullanılmalıdır.Ø
Kadayıf dolmasında kullanılacak Ģurup
kaynamıĢ halde olmamalıdır. AncakØ sıcak ya da ılık olarak kullanılabilir. Kadayıf Ģurup ile tatlandırıldıktan sonra
Ģurubunu çekene kadar bekletilerekØ servis yapılmalıdır
MEGEP
SARBURMA – BÜLBÜL YUVASI – FISTIKLI SARMA
üzerlerine eritilmiŞ sıcak tereyağı dökülerek 10dakika
bekletilir.Sonra sıcak fırına sürülür. PiŞme iŞleminden sonratepsideki yağ
süzdürülerek alınır. Önceden hazırlanmıŞ olan soğuk Şurupüzerine gezdirilir.
Kuru Baklava Az
yapılan, uzun sure dayanan klasik bir baklava türüdür. Burada fırın yalnız
alttan ısıtılır. Fırında pişerken üzerine yağlı kâğıt örtülür (üzerinin çok
kızarmaması için). Ayrıca içerecine alışılagelmişin ötesinde bol miktarda pudra
şeker eklenir ve ceviz, badem ya da fıstık içi ile karıştırılır.Kuru baklava
hazırlanırken içine kaymak konulmaz.
Ayrıca bu baklavanın şurubuna limon suyu konmaz.
Bu baklava yoğun kıvamlı şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir.
Diğer açılardan aynı olan kuru baklava piştikten birkaç saat sonra şurubunu emer ve kuru sıfatını hakedecek bir kıvama ulaşır
Ayrıca bu baklavanın şurubuna limon suyu konmaz.
Bu baklava yoğun kıvamlı şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir.
Diğer açılardan aynı olan kuru baklava piştikten birkaç saat sonra şurubunu emer ve kuru sıfatını hakedecek bir kıvama ulaşır
şurup, toz Şeker ve su bir tencerede
kaynatılarak elde edilir.
şeker ve su miktarları hamur ölçülerine göre farklı tariflerde farklı olabilir.
şekerle su kaynadıktan sonra,
şeker ve su miktarları hamur ölçülerine göre farklı tariflerde farklı olabilir.
şekerle su kaynadıktan sonra,
Sadece kuru
şurubun kıvamı, tatlının çeŞidine göre değiŞir.
şurubu soğuk olarak, tatlı fırından çıkınca hemen verilir.
ŞERBET ÜZERİNE BİR BAŞKA KAYNAK
Şerbet genelde bir
ölçü şekere, bir ölçü su olarak kaynatılır, limon suyu eklenir.
Şerbete eklenen limon, kesinlikle önceden katılmaz, çünkü önceden eklenirse, şerbetin tadını acılaştırır. Su ve şeker kıvam alınca eklenir
Şerbete limon suyu eklemenin amacı, şerbetin kristalize olmasına engel olmaktır.
Şerbet ne fazla sulu, ne de fazla koyu olmalıdır,
koyu olursa tatlı şurubu emmez katı olur,
sulu olursa tatlının biçimi bozulur yumuşar.
Sıcak tatlıya sıcak şurup dökülmez, ya tatlı soğuk olmalı ya da şurup soğuk olmalıdır, yani biri sıcak biri soğuk olmalıdır.
Ilık tatlıya ılık şurup bazı durumlarda dökülebilir
Şerbete eklenen limon, kesinlikle önceden katılmaz, çünkü önceden eklenirse, şerbetin tadını acılaştırır. Su ve şeker kıvam alınca eklenir
Şerbete limon suyu eklemenin amacı, şerbetin kristalize olmasına engel olmaktır.
Şerbet ne fazla sulu, ne de fazla koyu olmalıdır,
koyu olursa tatlı şurubu emmez katı olur,
sulu olursa tatlının biçimi bozulur yumuşar.
Sıcak tatlıya sıcak şurup dökülmez, ya tatlı soğuk olmalı ya da şurup soğuk olmalıdır, yani biri sıcak biri soğuk olmalıdır.
Ilık tatlıya ılık şurup bazı durumlarda dökülebilir
Tatlı pişirilip,
şerbetlendikten sonra en az 4 saat dinlendirilip, daha sonra servis
yapılmalıdır.
Bayramlar ve özel günler için hazırlanan şerbetli tatlıların, bir kaç gün önce yapılmasında hiç bir sakınca yoktur, aksine durdukça lezzeti güzelleşir.
Şerbetli tatlılar oda ısısında saklanır, buzdolabına konursa şekerlenebilir.
Bayramlar ve özel günler için hazırlanan şerbetli tatlıların, bir kaç gün önce yapılmasında hiç bir sakınca yoktur, aksine durdukça lezzeti güzelleşir.
Şerbetli tatlılar oda ısısında saklanır, buzdolabına konursa şekerlenebilir.
baklavalarınızın
kıtır olmasını isterseniz baklavanın hamuruna yarım limon suyu sıkabilirsiniz
CAHİDE JİBEK ARAŞTIRMASI
Tatlı şerbetleri çok
sorulan bir konu olduğu için ayrı bir başlık altında yazmayı uygun gördüm.
Sevgili arkadaşlar
bir kaç yıl öncesine kadar tatlıların
yapımından çok, şerbetinin yapımı konusu beni zorlardı.Yakın zamanda kendimce püf noktalarıgeliştirdim.Sizlere dilim döndüğünce
anlatmaya çalışayım.
Her tatlının şerbet
ayarı sıcaklığı farklıdır.Şekerpare,kalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok
sıcak olması ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksin.Lokma tatlısı (tarifi yakında) gibi
mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız,çok cıvık bir şerbet olmaması gerekir.
Yufkası tek tek
açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik
gösterir.Örneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda
şerbetin ılık,tatlının soğuk olması lazım ki gevrekliği kaybolmasın.
Meşhur Antep
baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka
görmüşsünüzdür.Şerbet verilirken hem tatlı,hem şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin
içinde kaynar.Eğer siz evde yaptığınız baklavaya aynı işlemi
uygularsanız,baklava hamur gibi olur. Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme
yöntemleri evdekilerden çok farklıdır.
O halde evde
yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli? Acizane anlatmaya
çalışayım.
Baklava şerbeti nasıl
ayarlanır?
·
3 su bardağı şeker
·
3 su bardağı su
·
1 iri dilim limon
·
Bir çay kaşığının üçte biri tuz
Şerbetin yapılışı
·
Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açın.Şeker
eriyene kadar karıştırın.Tecrübelerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı
yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyor.Tuz da şekerlenmeyi önlemek için
etkili bir yöntem.
·
İçine limonu kabuklu atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu
şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyin.Ocaktan almadan hemen önce
eklerseniz,şerbet şekerlenir.
·
Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra,altını kısıp
tam 30 dakika kaynatmaya devam edin.Kıvamına gelmiş bir
şerbetin,kaynarken çıkardığı ses ilk kaynamaya başladığı zamankinden
farklıdır.Baştakine göre baloncuklarda irileşmiştir.
·
Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ki,tatlı şerbeti hemen
içine çekip,hamurlaşmasın.
·
Eğer kat kat açılmış,gevrek bir tatlıysa
şerbeti ılıyana kadar bekletip sonra tatlıya dökün.Yok tatlınız
biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki
sert kalmasın.Ben yaptığım baklavaya şerbeti
ocaktan aldıktan 15 dakika sonra verdim.Çünkü çok gevrek bir baklava
idi.
·
Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına bağlı olarak
değişir.Soğuk bir mutfaktaki 15 dakikayla,sıcak bir mutfaktaki 15
dakika şerbette aynı etkiyi bırakmaz.Burası sıcak bir yer olduğu için benim
şerbeti 15 dakika bekletmem yeterli geldi.Soğuk bir mutfakta 10
dakika bekletmek yeterli olur sanırım.
·
Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek.
·
Benim tatlı şerbetleri konusunda bildiklerim bu kadar.Yinede
tecrübe çok önemli.Her şeye rağmen tatlı istediğiniz gibi olmazsa,denemeye
devam edin derim Eklemek istediğiniz ve yanlış
gördüğünüz birşey varsa mutlaka paylaşın.Baklava tadında hayırlı bayramlar
dilerim…
EKLEME: Arkadaşlar
büyüklerime danıştım ve bana süre vermenin doğru olmadığını,sürenin herkeste
değişiklik gösterebileceğini söylediler.
Baklavası çok güzel
olan görümcem,2 ölçü şekere,1.5 ölçü su koyduğunu,şurubun oldukça koyu kıvamlı
olması gerektini söyledi.Yine soğuk tatlıya,ılık şerbet döküleceğini ilave
etti.Yani parmağınızı batırdığınız zaman şurup elinizi yakmayacak.
Birde,şeker eriyene kadar
karıştır ama sonra hiç karıştırma bu da şekerlenmeyi artırabilir dedi.Sevgili
görümceme çok teşekkür ediyorum.
NOT: Baklava
şerbeti unuttunuz
ve koyu olduysa içine biraz daha su ekleyip
kaynatabilirsiniz.
Baklavanız
şekerlendiyse,sıcak su dolu bir kabın içine baklava tepsinizi yerleştirip
bekleyebilirsiniz.Dikkat edin içine su kaçmasın.
Ayten hanım eğer dikkatli okursanız, “İçine limonu kabuklu
atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel
ekleyin.” demişim. Yani eğer en baştan kabuklu halde atacaksanız, şerbet
kaynerken limon etkisini gösteriyor zaten. kabuklu atmak istemiyorsanız 10
dakika evvel limon suyu ekleyin diyorum. İnşaallah şimdi anlatabilmişimdir.
Annem hep serbet kaynadiktan on dk sonra bi damla parmagina
alip bakiyor eger damlacik hemen akarsa biraz daha kaynamasi lazim akmassa
isterseniz bikac dk daha kaynatip soguk tatliya sicak serbet ekiyor. Bende
yanlislikla cok kaynattim koyu serbetli olsun diye sekerlendi. yani serbeti
cokta kaynatmamak lazim.
Baklavaya serbeti ben su sekilde veriyorum.Once serbeti kaynatiyorum
.Buarada baklava firindan cikip sogumus olacak.Serbeti ilk sicakligi cikmis
olarak tatliya dokuyorum.Sonra tatli biraz cekince tepsideki surubu tekrar
tencereye bosaltim tekrar kaynatip tatliya veriyorum.
8 bardak toz şeker,7 bardak su ve 1 çorba kaşığı limon suyunu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz,aradasırada karıştırıyoruz ,benim takip ettiğime göre kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynayacak.altını altını kapatınca içine 1 bardak suğuk su döküp karıştırıyoruz ve hiç beklemeden baklavamızın üzerine döküyoruz. bana anlatan tırnagının üzerine damlat akmayınca olmuş demektir dedi.umarım memenun kalırsın.
bu arada bende sevdiğimi söylemekten hiç çekinmem hep ağzımdadır ve hiç zarırını görmedim.sizi de çok sevdim…
SICAK
BAKLAVA SOĞUK ŞURUP 3
Surubu:
1 kg. tozseker (5 su bardagi)
4 bardak su
1/2 limon
Üzerine dökmek için:
500 gr. yag (tereyağ, margarin) Ortadan daha sicak firinda 40 dakika pisirin. Fazla yagi süzdürün. Ölçülü sekerle suyu kaynatip limon sikin ve kabugunu da içine atin. Soguk surubu sicak hamurun üzerine gezdirin. Tatlisini çekince servis tabagina alin
1 kg. tozseker (5 su bardagi)
4 bardak su
1/2 limon
Üzerine dökmek için:
500 gr. yag (tereyağ, margarin) Ortadan daha sicak firinda 40 dakika pisirin. Fazla yagi süzdürün. Ölçülü sekerle suyu kaynatip limon sikin ve kabugunu da içine atin. Soguk surubu sicak hamurun üzerine gezdirin. Tatlisini çekince servis tabagina alin
kızartılır. Daha önce kaynatılıp soğuyan şerbet üzerine
dökülür.
pişirin. Şerbetini de 15 dakika kadar kaynatıp soğutun.
Fırından çıkan baklavanın üzerine dökün, dinlendirip şerbetini çektirin.
SICAK BAKLAVA ILIK ŞURUP 4
bes
bardak seker, üç bardak su ile kaynatilir, üzerinden köpükler alinir, atilir.
Sonra bir kasik limon suyu katilir, tekrar kaynatilir ve sogumaya birakilir.
Firindan çikan baklava tepsisinin üzerine ilik olarak tatlisi dökülür. Üzeri
daha büyük bir tepsi ile kapatilir. Surubu çekinceye kadar kapali tutulur.
Şurubu için malzeme:
5 su bardağı şeker,
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu.
5 su bardağı şeker,
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu.
Baklavanın şurubu için 5 bardak şeker, 3 bardak su ve 1 tatlı
kaşığı limon suyu ile hazırlayalım. Şurup, biraz ılıdıktan sonra sıcak
baklavanın üzerine dökelim. Büyük bir tepsiyle, baklava tepsisinin üzerini
kapatalım ve tatlının şurubunu çekmesini bekleyelim.
Şurubu:
2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon
2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon
pişirin. Çıkarınca ılık şerbetle şerbetleyin.
Şurup için, üç bardak suya, bir yemek kaşığı limon suyu ve üç
bardak toz şekeri ilâve ederek, koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar
kaynatınız. Ilıması için bekleyiniz. Baklavayı fırndan çıkarınca üzerine fırça
ile yağ sürerek, ılınan şurubu baklavaların üstüne gezdirerek dökünüz.
ILIK BAKLAVA ILIK ŞURUP 1
Serbet Için:
4 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
4 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
.Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek
ilitalim.Üzerine ilik serbeti döküp,tatlisini çekmesini bekledikten sonra
servis yapalim.
SOĞUK BAKLAVA ILIK ŞURUP 4
Şerbeti İçin;
5 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
5 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti
hazırladıktan sonra baklava ılıyınca soğuk olarak dökün.
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 10
dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine
sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirdim. Baklava, şerbetini emene dek
tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın
tortusunu dökmeyin
Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için bir kenara
koyarken bir tencerenin içine Su ve şekerimizi iyice kaynatın ve kaynadıktan
sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatın. Yine baklava soğuk
şerbet ılık iken şerbetimizi baklavamızın üstüne dökün ve 5-6 saat bekletin.
Bu arada şerbeti hazırlayalım: Şekeri, suyu, limon suyunu
10dk. Kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine
sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek
tepsinin üzerine kapatalım.
SOĞUK BAKLAVA SICAK ŞURUP 5
İstenilen şekilde kesilir, üzerine eritilmiş 2 bardak sadeyağ
verilir. On beş dakika bekledikten sonra orta ateşli fırında pişirilir. 3
bardak su ile 3 bardak tozşeker limonlu, kaynamış ve koyulaşmış ateşten alınır,
sıcak sıcak baklavanın üzerine verilir. Bir iki gün bekledikten sonra yenir.
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
-Şurubu için:
3,5 su bardağı tozşeker,
1 limonun suyu,
1,5 bardak su.
3,5 su bardağı tozşeker,
1 limonun suyu,
1,5 bardak su.
Sonra tepsi orta ısılı fınna konur ve yufkaların üzeri
pembeleşinceye kadar, yani 1 saat pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye 1,5
bardak su, tozşeker, limon suyu konur ve 15-20 dakika kaynatılarak koyu bir
şurup yapılır. Baklavalar pişip tepsi fırından alındıktan sonra, 10 dakika bir
kenarda soğutulur. Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür. Şurup üzerine
azar azar dökülerek içilir. Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra
tabaklara konur ve servis yapılır.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şurubu soğuk tepsiye döküp şerbetini çekince servis yapın
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şurubu soğuk tepsiye döküp şerbetini çekince servis yapın
Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz
şerbeti baklavanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder