6 Temmuz 2015 Pazartesi

KÜLLEME NEDİR

Külleme  Üstü külle kapatılmış ateşte pişirilen et ya da balık.




KÜLLEME
MALZEMELER
Un
YEMEĞİN YAPILMASI

       Suda eritilen tuz un ile karıştırılır. Hamur elle dört beş santim kalınlığında elle açılır. Bu arada fırında odunlar korlana kadar yakılır. Fırında taşın üzeri temizleniri ateş ve külden temizlenir. Temizlenen taşın üzerine hamur yerleştirilir. Küller hamurun üzeri kapatılır. Sonra közler bu küllerin üzerine serpiştirilir. 30 dakika sonra çöreğin üzeri külle temizlenerek fırından çıkartılır. Ve külleme servis haline gelmiş olur.

LÜFER KÜLLEMESİ
Lüferin içini kulağından dikkatle çıkarın. Yıkayıp temizleyin. Karnına tuzla karışık soğan suyu doldurun. Üzerine de sürün, iki saat bırakın. Sonra kıvılcımlı küle gömüp pişirin. Külden çıkarınca karın ve sırtını çizin, derisini başiyle beraber atıp gerisini tabağa koyun.

Nar Ekşili Patlıcan Küllemesi
Tarifi'nin Malzemeleri
5 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Zeytinyağ
Pul biber
Nar ekşisi
Tuz
Nar Ekşili Patlıcan Küllemesi Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanları külleyelim (közleyelim) ateşte ya da fırında.
Kabuklarını alıp doğrayalım, sarımsakları rendeleyelim. Üzerine zeytinyağ, pul biber, tuz ve nar ekşisi gezdirip karıştıralım servis tabağına alalım. Kenarlarına domates ve kuru soğan doğrayalım.

Afiyet olsun.

PATATES KÜLLEME

SOĞAN KÜLLEME


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder