4 Temmuz 2015 Cumartesi

MUCUR NEDİR ?






DOMATESLİ MUCUR
Sizlere ilk yemek kitaplarımızdan “Mükemmel Yemek Kitabı”ndan mükemmel bir tarif. 
Aynı kitapta 4 adet mucur tarifi var
MUCUR
FASULYELİ MUCUR
PATLICANLI MUCUR
DOMATESLİ MUCUR
Hem bayat ekmeklerinizi değerlendirip hem de nefis bir yumurta yemeği yapabilirsiniz. Ben kitaptaki domatesli tarifi sizlere uyarladım dilerseniz, sucuklu, fasulyeli yada sade yapabilirsiniz. 

Malzemeler:
4 adet Burdan Yumurta 
2 adet domates 
4 dilim bayat ekmek içi 
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 
20 yaprak taze nane 
2 diş sarmısak 
Kaya tuzu 
Karabiber


Hazırlanışı:
5 adet Burdan Yumurtayı sarısı katılaşana kadar haşlayın. Haşlanan yumurtalar soyup ortadan ikiye bölün. Yumurtaların sarıları içlerinden çıkarılarak bir kaba alın ve yumurta sarılarının içine ince kıyılmış yeşil soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenerek yoğurun. Hazırlanan karışımı yumurtanın beyaz kısımlarına tekrar topak yaparak koyun. Kalan bir adet yumurtayı bir kapta çırpın. Hazırladığınız yumurtaları una bulayıp daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak yağda kızartın. Bir peçeteyle yağını alıp servis edin. Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder