Çeşitli sebzelerin yağda soğanla kavrulmasıyla yapılan yemek. İnce doğranmış taze fasulyeyi pirinçle pişirerek yapılan bir yemek
Pirinçle yapılan bir tür yemek;fasulye, pirinç ve kara lahana ile yapılan karadeniz yöremize özgü bir yemek;pirinçli.
Taze fasulye veya kara lahana doğranıp haşlandıktan sonra içine soğan, pirinç, yağ karıştırılarak yapılan yemek
daha çok ordu yöresinde yapılan mahalli çok lezzetli bir yemek türüdür.
fasülye, pancar ,pazı gibi sebzelerden yapılır.
genel olarak yeşil fasülye ile yapılsa da kabakla da pek bir leziz olur.
fasulye ya da karalahana kullanılarak yapılan dibleler en populer dible çeşitleridir. karadenizde pasta, börek ile ikram edilir, beş çaylarının vazgeçilmezidir.
üç aşamada,uzun sürede pişen ve pişince de tabak tabak yeme isteği uyandıran anne spesyalitesidir.
kullanılacak sebzeler inceden doğranır,pirinç ile beraber kavrulmuş soğanın üstüne eklenir.biraz su ilave edilir. pişince kırmızı biber ile ikram edilir. afiyet olsun efem.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder