Malzemeler (5 kişilik):
2 fincan fasulye
1/2 demet maydanoz
6 adet yeşil soğan
sos için :
2 limon suyu
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
4-5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye
tuz
Soğandan kase için :
3 büyük yuvarlak soğan
2 tatlı kaşığı sirke
tuz
Yapılışı :
1- Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz katıp diş geçirecek kıvama (al dente) gelene kadar kaynatın. Suyunu süzüp 3 çorba kaşığı fasulyeyi sosa ayırın ve yeşil soğan ve maydanozları içine küçük küçük doğrayın.
2- Soğanları sirke ve tuz ile birlikte bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 tarafını da kesip iç katmanlarını ayırmaya çalışın. Ayırırken yırtılanları ve en iç kısımlarını piyazın içine doğrayın.
3- Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirip fasulye karışımına ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğan kaselerine doldurun..
-AFİYET OLSUN-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder