Sevgiler…
Malzemeler:
4 adet tatlı kırmızı biber
4 adet çarliston biber
Kızartmak için sıvıyağ
Pane için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı parmesan rendesi
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
tuz
Yapılışı:
1- Biberleri yıkayıp kurulayın ve bıçakla 1-2 yerinden delin.
2- Yumurtayı bir kâseye kırıp çırpın. Unu, tuz, galeta ununu ve parmesan peynirini karıştırıp tabağa alın.
3- Biberleri önce yumurtaya bulayın daha sonra hazırladığınız pane harcına bulayın.
4- Yağda önlü arkalı pişirin. Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
TAVUK PANE
Malzemeler
-4 adet dövülmüş tavuk göğsü
- 4 tatlı kaşığı tere yağı (veya margarin)
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- karabiber
- acıbiber
- köri
- tuz
Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini acıbiber, krabiber ve tuza bulayın. Tavuk göğüslerinin ıcıne tereyağı sürüp rulo haline getirin. Önce una sonra yumurtaya sonada galeta ununa bulayıp yağda kızartın.
Peynir Pane tarifi
300 gr tulum peyniri
zeytinyağ
1 yumurta
galeta unu
Un
Tulum peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Her dilimi dört parçaya ayırın. Dilimleri önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, en son ise galeta ununa bulayın.
İyice kızdırdığınız bol zeytinyağında her iki yüzünüde kızartın. Fazla yağlarını kağıt havluya emdirdikten sonra sıcak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Palamut Pane Tarifi
* 1 adet Palamut * 1 adet yumurta * galeta unu * Tuz * sıvıyağ
Temizlenmiş palamudu çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. İsterseniz dilimlenmiş olarak kızartabilirsiniz. Ama, dilimi bir ucundan ikiye ayırarak uzun bir parça elde etmenizi tavsiye ederiz. Yumurtayı içine tuz koyarak çırpın. Balıkları önce çırpılmış yumurtaya
daha sonra galete ununa iyice batırın. Tavaya az miktarda yağ koyup orta ateşte kızartın. Kızartma esnasında bir kaç kez balıkları çevirirseniz iyi olur.
Aman dikkat! Kızartılmış balıkları içine peçete yada havlu kağıt yerleştirilmiş bir tabağa koyun ki yağını emsin. Zira bu şekilde kızartılan balık çok yağ çekiyor. .
Değerli yemek severler bugün sizlere Kıtır paneli patates tarifini vereceğiz.Yapımı pratik,lezzetli görsel bir şölen.
Aparaitfler olarak misadefirlerinize ikram edebilirsiniz.
Kıtır pane malzemeleri:
Bir kase baharatlı Mısır cipsi
2 adet yumurta
1 kase galate unu
tuz
karabiber
kekik
biberiye
bir su bardağı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
Bir kilo patates
Kıtır paneli patates tarifi:
İlk önce bir kilo patatesi haşlıyalım ve soğumaya bırakalım,soğuyan patateslerin içerisine kaşar peyniri,yumurta ve tereyağı atıp yoğuruyorsunuz.
Yoğurulan harcımızı küçük toplar haline getirip dolaba atıyoruz.Bir yumurtayı çırpıp kaseye alıyoruz.Toplarımızı önce yumurta,sonra galate unu,sonra tekrar yumurta,sonra mısır cipsi ve kızgın yağa atıp kızartıyoruz.
Afiyet olsun
UZAKDOĞU USULÜ TAVUK PANE
- 2 adet tavuk göğsü (400 gr)
- 2 paket Knorr Pane Harcı
- 2 litre su
- 4 adet Knorr Tavuk Bulyon
- 1 çay bardağı soya sosu
- 1 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
- 1 adet limonun suyu
- ½ paket makarna (spagetti)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 10 adet taze soğan (küp doğranmış)
Kaynadıktan sonra içerisine ortadan kırılmış spagettileri ekleyin.
- Tavukları kuşbaşı dilimleyip önce suya batırdıktan sonra pane harcına bulayın.Pane tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
- Spagettiler piştikten sonra çorbayı kâselere boşaltın. Kâselerin içine kızarmış pane tavukları ve taze soğanları ekleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder