U
MENDEK DİBLESİ | |
Toplam 300 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Yıkanmış mendekler ince doğranır. Bir tencereye konur. Üzerine bir kat pirinç ve doğranmış soğan döşenerek tuzlanır ve ağzı kapatılır. Sonra ateşe koyularak pişirilir. Ateşten indirilmeden beş dakika önce kızdırılmış yağ ve biber ilave edilerek karıştırılır. Ağzı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Sonra tekrar karıştırılarak servise hazırlanır. |
U
TAFLAN TUZLUSU DİBLESİ | |
Toplam 323 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Taflanlar akşamdan suya konularak suyunun çıkması sağlanır. Çekirdekleri çıkarılır, süzgeçte suyu sızdırılır. Suyu sızdırıldıktan sonra taflanlar tencereye alınır. Üzerine ince doğranmış soğanlar ve ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılır. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler uzayınca karıştırılarak 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Tereyağ ve sıvı yağ eritilerek taflanın üzerine dökülür. Karıştırılıp ağzı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. |
U
KİRAZ TUZLUSU DİBLESİ | |
Toplam 532 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Çekirdekleri çıkartılmış kiraz, fazla tuzunun gitmesi için suda bekletilir ve süzülür. Kirazlar tencereye konur. Üzerine yıkanmış pirinç ve ince doğranmış soğan, havuç rendesi konur, tuz ilave edilerek ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler uzayınca karıştırılır. Yağ kızdırılarak üzerinde gezdirilir ve 1 - 2 dakika sonra ateşten alınarak servis yapılır. |
U
FASULYE TUZLUSU DİBLESİ | |
Toplam 354 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Tuzlu fasulye suda bekletilip tuzu çıkartılır. Bir taşım haşlanır, süzülür. 1 tencerenin yarısına kadar tuzlu fasulye konur. Üzerine pirinç konulup tekrar fasulye ve soğan konulur. Tuzu ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yağ ayrı bir tavada biberle beraber eritilip üzerine dökülür. Demlenmeye bırakılır. Tekrar karıştırılıp servise hazırlanır. NOT: Aynı ölçü ve tarifle taze fasulyeden de dible yapılır. Sadece fasulye tuzlanmadan çiğ olarak kullanılır. |
U
MANTAR DİBLESİ | |
Toplam 427 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır, ince ince doğranır. Bir tencereye alınır. Ayıklanıp, yıkanan pirinçler ve ince doğranmış soğanlar mantarın üzerine konulur. Tuz atılır,ağzı kapatılarak orta ateşte pişirilir. Pirinçler uzamaya başlayınca arasıra kapak açılarak karıştırılır.Mantar ve pirinçler pişince altı kapatılır, tereyağı eritilir. Eğer arzu edilirse yağa bir domates rendesi ilave edilerek hazırlanan sos mantarın üzerinde gezdirilir ve ağzı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. NOT: Mantar diblesi tuzlu mantardan da aynı teknikle pişirilir. Sadece mantarlar akşamdan suya konur, tuzu çıkarılarak kullanılır. |
U
KARALAHANA DİBLESİ | |
Toplam 388 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Yıkanmış lahanalar ince kıyılır. Bir tencereye bir karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğan konulur. Üst kısmına lahana yerleştirilerek tuzlanır ve ağzı kapatılır. Sonra ateşe konur indirilmeden beş dakika önce karıştırılır ve üzerine kızdırılmış yağda biber ilave edilir. Ağzı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Sonra tekrar karıştırılarak servise hazırlanır. |
Malzeme: 2 bağ pancar 4 baş orta büyüklükte soğan 1 su bardağı pirinç(veya bulgur) Zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı: Pancar temizleyip yıkanır.ince ince kıyılır.Kaynamış suyun içine rengi kararmasın diye tuz ilave edilir.Pancar kaynayan suya atılır.Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç konulur.Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ocaktan alınarak süzülür.Topraklanmaması için devamlı karışıtrılır.Soğumaya bırakılır.Diğer taraftan,arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı tencereye konulur.incecik doğranmış bol soğanla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Haşlanan pancarlar acı biber de ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir.
U
HAMSİ DİBLESİ | |
Toplam 301 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Hamsiler kılçığından ayrılarak suya konulur. Pancar ve maydanoz incecik kıyılarak yıkanır ve süzgeçten geçirilir. Suyu geçen pancar ve maydanoz bir tencereye koyulur, ortası açılarak içine suyu sıkılmış hamsi, ince kıyılmış soğan ve pirinç ilave edilir. Ateşte pişirilerek, inmesine yakın bir yemek kaşığı tereyağ ve bir fincan sıvıyağ eritilerek eritilerek, tuz, biber ilave edilerek üzerine dökülür. NOT: Aynı dible, sargan balığı ile de yapılır. |
U
SAKARCA DİBLESİ | |
Toplam 373 İncelendi. | |
Malzemeler : | |
| |
Hazırlanışı : | |
Sakarcalar ayıklanıp yıkanır. İnce kıyılarak doğranır. Bir tencereye alınan sakarcaların üzerine pirinç, soğan, tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pirinçler uzayınca karıştırılır. Ayrı kapta eritilen tereyağı ve sıvı yağı ilave edilerek ağzı kapatılıp demlenmeye bırakılır. 10 dakika sonra tekrar karıştırılarak sıcak olarak servis yapılır. |
U
U
U
U
U
U
U
U
U
U
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder