En basit yöntem
U
Çamur içinde yemek pişirmek
- Balık gibi yiyecekler çamurla kaplanarak ateşin içine koyulup pişirilebilir. Önce bolca ot ve yaprak toplayın. (resim 1)
- Yemeği ot ve yaprakların içine sarın ve otları bükerek elde edeceğiniz iplerle sağlam ve düzgün bir paket yapın. (resim 2)
- Yaptığınız paketi çamurla sıvayın. Yemeğin tamamen örtüldüğünden emin olmalısınız. (resim 3)
- Paketi kızgın korların üzerine yerleştirin ve üzerine tekrar ateş yakın. Bu şekilde balığınız bir saat içinde hazır olacaktır. (resim 4)
Okunma sayısı: 461
Resim 1 | Resim 2 | Resim 3 | Resim 4 |
Açık ateşte yemek pişirmek
U
Şiş
U
Olta askı
U
Üçayak
U
Bambu kullanımı
U
Külbastı yemeği
- Avustralya'da kampçıların yaptığı bu lezzetli ekmeğin hazırlanışı çabuk ve kolaydır. Önce un ve su kullanarak şekil verebileceğiniz bir hamur hazırlayın ve uzun, kalın bir sosis şekli verin. (resim 1)
- Hamuru bir sopanın etrafına sarın ve pişene kadar közlerin üzerine tutun. Ekmek hazır olduğunda sopadan kolaylıkla çıkacaktır. (resim 2)
Resim 1 | Resim 2 |
|
|
U
Yemek pişirme önerileri
- Ot ve baharatlar yemeği (özellikle yabani doğada hazırlanmış yemeği) daha yenir kılmak için kullanılabilir. Taze sarımsak ve soğan da bu iş için faydalıdır.
- Su kaynatarak her şeyi karıştıracağınız bir türlü yapmak outdoor mutfağının en kolay yemeğidir. Konserve balık ve tatlı bisküvilerden kuru meyvelere kadar her şeyi karıştırmak kulağa korkunç gibi geliyorsa da bu yemeğin içine köri koymak ve açık havada olmak her şeyi yenebilir kılacaktır.
- Eğer haşlama yapıyorsanız yemeğin suyunu da mutlaka içmelisiniz (Eğer zararlı maddelerden kurtulmak için kaynatmıyorsanız). Böylece yemeğin içerdiği tüm besleyici maddeleri almış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder