ISPANAK KUŞHANESİ
1 kg. ıspanağın sap ve kök kısmı Yarım kg. tavuk kuşbaşı 2 Adet orta boy kuru soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ 1,5 Tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin; 1 Çay bardağı süt 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı un
# Ispanakların sap ve saçaksız kök kısımları kalacak şekilde ayıklanır, yıkanır. Sap kısımları 2 parmak kalınlığında doğranır.
# Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda kavrulur. Soğan yumuşayınca kuşbaşı doğranmış tavuk eti ilave edilir.
# Tavuk eti suyunu salıp çekince hazırlanan ıspanak sap ve kökleri eklenir, 10 dakika kadar kapaksız kavurduktan sonra tuz ve 1 su bardağı sıcak su katılır.
# Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısık konuma ayarlanır, 15 – 20 dakika pişirmeye bırakılır.
# Bu arada süt, yumurta ve un iyice çırpılarak terbiye hazırlanır.
# Pişen yemeğin suyundan 2 – 3 çorba kaşığı terbiyeye eklenir, iyice karıştırılır.
# Terbiye ıspanak kökü kuşhaneye birden dökülür, birkaç dakika pişirilir, ocaktan alınır.
# Sıcak olarak servise sunulur.
Ispanak Kuşhane Musakkası
300 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
3-4 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 adet limon Tuz, karabiber
1kg ıspanak
Ispanak Kuşhane Musakkası tarifi
1- Ispanağın sapları ve kökleri doğranıp, bol suda yıkanır. Soğanlar doğranır.
2- Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve kıyma konup kavrulur. Salça, tuz ve karabiber ilave edilip ateşten alınır.
3- Kuşhanenin dibine 1 cm eninde doğranmış ıspanak yerleştirilir. Ispanakların üzerine bir miktar kıymalı içten serpilir. Bunun üzerine tekrar
ıspanak yerleştirilip tekrar kıymalı iç yerleştirilir. Tuz ekilip su ilave edilip ateşe konur. Kısık ateşte pişirilir.
4- Bir kapta yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılıp terbiye yapılıp ıspanağın üzerine gezdirilirse çok lezzetli olur
KUŞHANE İMAMBAYILDISI
* 3 patlıcan
* 3 kuru soğan
* 1 adet kırmızı salçalık biber
* 1 domates
* 1/2 demet maydanoz
* tuz
* karabiber
* 6 yemek kaşığı sıvıyağ
* 6 diş sarımsak
* 1 buçuk limon suyu
* 1 yemek kaşığı toz şeker
Patlıcnaları tuzlu suda bekletin sonra süzün ardından bir tencereye 6 yemek kaşığı sıvıyağını koyun ve piyazlık doğranmış soğanları ve ince doğranmış sarımsakları soteleyin,kabukları soyulmuş domatesleri ve biberleride jülyen doğrayın soğanların üzerine koyun karıştırın daha sonra domatesi ve maydanozuda ilave edin karıştırın tuzu karabiberi şekeri koyup kavurunuz sonra limon suyunu ve su koyun acısı çıkan patlıcanları koyun kapağı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın sıcak servis edin.
PATLICAN KUŞHANE SİLKMESİ
Etin but tarafından yarı yağlı, yarı yağsız bir miktar kuşbaşı eti doğrayınız. Yağlı kaburga kemiklerinden ikişer parmak parçalar çıkarıp bunları soğan suyu ile nar gibi olana dek kavurunuz. Sonra düzgün ve kırmızı bir domatesi limon gibi 2 parça edip bir parçasını kuşhanenin ortasına koyunuz. Etrafına kuşbaşı kavurmaları diziniz. Her birinin üzerine de kavrulmuş patlıcanları zarf gibi geçiriniz. Geçirirken bunların birbirine yapışık konmalarına dikkat ediniz. Daha sonra kuşhane doluncaya dek kaburga parçaları ile patlıcanları karışık olarak diziniz. Üzerine de tuz, biber ve baharat ekip, daha üstüne de sıkılmış domates ve etsuyu koyarak ilik gibi olana ve suyu az miktarda kalana dek pişiriniz. Pişince de bir geniş tabak ya da sahan üstüne tersyüz ediniz ve sofraya
KUŞHANE BAMYASI
MALZEME
Bamya
Kuşbaşı et
Tuz
Sirke
Soğan
Limon
Başları yuvarlak ayıklanmış bamyalar bir kaba yerleştirilir, üzerlerine tuz ve sirke konarak 15 dakika kadar bırakılır. Üç su yıkanarak süzgeçten geçirilir. Bir tencerenin ortasına yarım domates konur ve bamyaların başları tencerenin kenarına gelecek şekilde üstüste dizilir. Bir başka kapta rendelenmiş soğan yağda penbeleşinceye kadar kavrulur, kuşbaşı et ve domates ilâve edilir. Su, tuz ve limon konarak yarım saat pişirildikten sonra bamyanın üzerine dökülür. Tencerenin üzeri yağlı kâğıtla kapatılıp yarım saat kadar orta ateşte pişirilir ve servis tabağında tersine boşaltılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder