19 Ekim 2011 Çarşamba

Oturtma nedir

Yağda kızartılmış sebzelerin ortalarına musakkalarda verilen harcın yerleştirilerek tepsiye dizilip az su ilavesiyle pişirilmesidir. Bir yemeğin oturtma olabilmesi için sebzenin mutlaka içinin çiğden oyulup harcının bu boşluğa doldurulması gerekir. Yani burada adeta bir tür üstü açık bırakılmış etli dolma gibidir.

Oturtmalarda önemli bir husus sebzelerin önceden zeytinyağında kızartılmasıdır. Bu hem lezzet hem de patlıcan gibi sebzelerin pişerken biçimlerini korumaları açısından önemlidir. Sebzelerin içine doldurulan harç ise soğanın tereyağında kavrulması ve buna kıymanın eklenmesiyle hazırlanır. Bundan sonra sebzeler bir tepsiye dizilerek fırında pişirilir.

Servise hazırlamada dikkat edilecek noktalar:
Oturtmalar piştikten sonra tepsisi ya da tenceresi içinde sofraya getirilebilir.
Sarımsaklı yoğurtla servise alınabilir.
Alakart servis yapılacaksa yanında genellikle pirinç pilavı ve makarna türü
yemekler verilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir veya yanında kullanılır.
Yukarıdaki tariflerde verilen ölçüler 4–6 kişilik servis içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder