18 Ekim 2011 Salı

soğan kesesinde piyaz

Piyaz.. Köftenin yanına çok yakışır.. Çeşit çeşit yapılış şekilleri vardır. Hiç tahin soslu piyaz yediniz mi? Hayır, mı? O zaman bu tarifi mutlaka denemelisiniz.. Soğandan kase yapmayı yaklaşık 10 sene önce bir yemek dergisinde görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Antalya usulü tahinli piyazı soğan kaseleri ile birleştirmek ise ayrı bir tat ve görüntü verdi.. Misafirlerinize sunmak için şık bir öneri..

Malzemeler (5 kişilik):

2 fincan fasulye

1/2 demet maydanoz

6 adet yeşil soğan

sos için :

2 limon suyu

3 çorba kaşığı tahin

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

4-5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye

tuz

Soğandan kase için :

3 büyük yuvarlak soğan

2 tatlı kaşığı sirke

tuz

Yapılışı :

tahin soslu piyaz

1- Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz katıp diş geçirecek kıvama (al dente) gelene kadar kaynatın. Suyunu süzüp 3 çorba kaşığı fasulyeyi sosa ayırın ve yeşil soğan ve maydanozları içine küçük küçük doğrayın.

2- Soğanları sirke ve tuz ile birlikte bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 tarafını da kesip iç katmanlarını ayırmaya çalışın. Ayırırken yırtılanları ve en iç kısımlarını piyazın içine doğrayın.

3- Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirip fasulye karışımına ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğan kaselerine doldurun..

-AFİYET OLSUN-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder