18 Ekim 2011 Salı

pate tarifleri

TAVUK CİĞERİ PATESİ

2 Büyük soğan 1/2 kg.Tavuk ciğeri 1/2 Küp tavuk boullion 2-3 Adet defne yaprağı
5-6 Adet top karabiber 2 Kaşık kanyak 125 gr. Katı yağ Muskat rende (1 Tatlı kaşığı)
Tuz 125gr. Sana yağı

Soğanları soyup 4 parçaya bölün. Yağlarını ayıkladığınız ciğerleri, soğanları, defne yaprağı, 2 çorba kaşığı su ile ezilmiş boullion, top karabiberler le az suda pişirin. (Su ciğerleri örtecek kadar olsun)
Pişince, içinden defne yapraklarını ayırıp, kalanı robotta homojen olana kadar ezin.
Küçük bir tencerede eritilmiş 125gr. katı yağa , ciğer ezmesini katıp 10 dakika kadar kavurun.
Karışım toparlandığı zaman içine tuz, kanyak ve rendelenmiş muskat (hindistan cevizi) koyup tekrar karıştırıp, soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp, kraker yanında servis yapın.


CİĞER PATESİ

150 gr. ekmek içi,1,5 bardak süt, 300 gr. dana ciğeri. 150 gr. dana eti,
1 küçük soğan, maydanoz, tuz, karabiber, 2 yumurta

Ekmek içini sütle 15 dakika bir kapta yumuşatın. Bu ara ciğerin derisini çıkartın, yıkayın. Aynı şekilde dana etini de yıkayın. Ekmeği ufalayın. Eti ciğeri ekmeği, soğanı evde varsa, kıyma çekme makinasından yoksa kasapta iki kere çektirin. Bir kaba koyun. Maydanozu yıkadıktan sonra ince kıyın ve çektiğiniz ciğere ilâve edin. Tuz, biber ve yumurtaları da ilâve ettikten sonra iyice yoğurun. Dikdörtgen şeklinde bir kalıba bu karışımı koyun. Kızdırılmış fırında benmari usulü ile (kalıbı içi su dolu bir tepsiye yerleştirerek) 75 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Dilim dilim keserek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder