21 Ekim 2011 Cuma

SAÇ YEMEKLERİ

URFA SAC KAVURMASI

Malzemeler:

2 kg. kemiksiz taze koyun eti, 2 domates, 3 yeşilbiber, 4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı

  • Et özel sac kavurma tavasına alınır.1 su bardağı su eklenir.
  • Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir.
  • Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur.
  • 3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
  • Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır.
  • Sıcak servis yapılır.

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır.Sac tavası iki kulplu yayvan bir kaptır.Yalnızca bu maksatta kullanılır. Sofraya tava ile birlikte sunulur.




KOKOREÇ SAÇ KAVURMA

Kokoreç Saç Kavurma

  • 400 gr hazır kokoreç
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

hazırlanışı

  • Ciğerciden aldığınız pişirilmeye hazır kokoreçi, önce halka olarak kalınlığı 1 cm olarak dilimleyin. Dilimleri yine 1 cm uzunlukta kıyın.
  • Domatesin kabuğunu soyun ve çok ince küp halinde doğrayın. Sivri biberi kuşbaşı olarak doğrayın.
  • Ocak üzerinde bulunan saç kavurma tavasının yüzeyini, bitkisel sıvıyağ ile yağlayın ve ısıtın. Ocak ısısını normale ayarlayın. Kıyılmış kokoreçi tavanın içerisine aktarın ve karıştırın.
  • Başlangıçta kokoreç ısıtıldıktan sonra, kendi suyunu salar. Kokoreç'in saldığı su buhar olup uçacaktır. Kokoreç kendi yağı ile başbaşa kalınca, ocağı düşük ısı konumuna getirin.
  • Yaklaşık 10 dakika süre ile kokoreçi alt üst ederek kavurun. Kokoreç pıt pıt sesleri ile piştiğinin sinyalini verir. Bu sinyalleri verdiğinde üzerine doğranmış sivri biber ve doğranmış domatesi katın, karıştırın. Domatesin diriliği gidinceye kadar ağır ağır karıştırarak kavurun.
  • Son olarak kekik, tuz ve pul biber serperek servis yapın.

TT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder